Kevin en Thomas krijgen erevoorzitterschap

Een tekst door Jonah Penninck & Zoë Debbaut

CDS kent het erevoorzitterschap toe aan Kevin Maas (27) en Thomas Belligh (26). Tijdens hun studententijd hebben beide heren zich onvoorwaardelijk ingezet voor de vereniging. Maar ook nu kan CDS nog op hen rekenen. Met de toekenning van het erevoorzitterschap wil CDS haar waardering uitdrukken voor de uitzonderlijke prestaties van haar voormalige nationale voorzitters.

Het nieuwe werkingsjaar is ingezet en dat doet CDS met het bekronen van het harde werk van twee bijzondere oud-voorzitters. Kevin Maas is intussen een jonge huisdokter, maar bracht zeven studentenjaren bij CDS door. Hij begon bij CDS Hasselt tijdens zijn bachelor (2010 – 2013). Zijn master (2013 – 2017) besloot hij in Leuven af te leggen, waardoor hij aan het hoofd van CDS Leuven kwam te staan. Als kers op de taart volbracht hij twee succesvolle termijnen als nationaal voorzitter.

Thomas wordt gezien als een echte mentor. Al jaren motiveert hij nieuw bloed bij CDS, eerst als praeses van CDS Gent, daarna gedurende twee termijnen als nationaal voorzitter. Onder zijn voorzitterschap werd CDS opnieuw ‘full member’ van EDS. Een echt huzarenstukje, gerealiseerd door de tandem Zeger Sarens-Thomas Belligh. Zijn rol is evenwel nog niet uitgespeeld. Op het Europees niveau is hij nog steeds de steunpilaar van onze studentenvereniging. Sinds 2019 is hij één van de acht vice-chairmen bij European Democrat Students (EDS), de grootste politieke studentenvereniging van Europa.

‘Thomas en Kevin hebben de fundamenten gelegd, waarop wij vandaag kunnen voortbouwen. Het verdere verloop van hun carrière toont aan dat via CDS studenten de kans krijgen om door te stromen naar de hogere politieke regionen’, aldus huidig Nationaal Voorzitter Jonah Penninck. ‘Het toekennen van de titel van erevoorzitter betekent uiteraard geen afscheid van beide heren, die nog steeds erg betrokken zijn bij onze nationale, Europese en alumni-werking.’

‘‘

Thomas en Kevin hebben de fundamenten gelegd, waarop wij vandaag kunnen voortbouwen. Het verdere verloop van hun carrière toont aan dat via CDS studenten de kans krijgen om door te stromen naar de hogere politieke regionen.

Jonah Penninck

CDS Nationaal